Å igen!

Igen är det helg, närmare bestämt lördag, det är ju sanslöst hur veckorna rusar fram. Stoppa tiden någon, eller bromsa den i alla fall lite grann, jag hinner inte med!

Lilla barnbarnsflickan blev fyra månader i onsdags, bara en sån sak. Det var länge sen hon var en pluttig liten nyföding, nu sitter hon stadigt i famnen och kollar intresserat på allt som händer i världen runtomkring. Och hon är mycket väl medveten om vem som är vem, vissa stunder duger absolut ingen annan än mamma. Fast än så länge har vi inte märkt av någon rädsla eller blyghet mot främmande människor, och främmande är man väl när man inte har setts på en vecka… Men det kommer väl det också. Och går över igen. 🙂

På jobbet har det varit extremt mycket webbjobb de senaste två veckorna, jag bygger upp en helt ny webb för ett nytt EU-projekt och gör om en annan drastiskt för ett projekt som har pågått i två år. Och så försöker dra in mer trafik till framför allt den senare genom att skriva på Facebook och Twitter m.m. Ibland känns det som om jag går vilse bland alla mina konton, sidor och grupper när jag refererar till den ena från den andra. Puh! Men det är kul att jobba med webb.

Men i dag är det som sagt lördag. Dagen började onödigt tidigt, vaknade redan 6.30. Efter frukost satt vi framför tv:n och såg på skidor på längden och tvären och samtidigt stickade jag medan Bengt och Enzo halvsov lite till och från. Stackars B är fortfarande förkyld, han har hostat i över en månad och i går kom han hem och hade ont i bihålorna. Så nu är det vitlök som gäller, hoppas det ger sig som det brukar göra på mig.

Stickningen ja… Jag håller på med mitt livs första yllesockar nu! Nog är det väl på tiden? Igårkväll stickade jag den första hälen. Som blev hur snygg som helst på den ena sidan men riktigt hemsk på den andra… Så på morgonen i dag repade jag upp hela och började om. Men att sticka sin första häl och samtidigt se på tv var ingen hit, jag tror jag hann sprätta upp den och sticka om si så där 4-5 gånger… Men till slut var jag tillräckligt nöjd så jag fortsatte med foten. För att ganska snabbt upptäcka att den blir alldeles för bred! Baskade mönster! 🙁 Så då var frågan, repa upp allt och börja om på nytt igen? Nja, jag började med att kolla om någon annan kunde behöva ett par. Bengt har gott om sockar, men Joakim tackade inte nej till erbjudandet! Så då kör jag vidare.

Men nu har jag haft paus i några timmar eftersom vi tillsammans med en kompis har varit till Havremagasinet och sett på konstutställningar av bl.a Clifton Fexmo, en Lulekändis som kallar sig ”Världens första bloggare”. Och så blev det fika på det, med tillhörande surr.

havremagasinet

Havremagasinet: Kaffefilter målade med vaxkritor.

havremagasinet2

Havremagasinet: skulputurer

Nej, nu ska jag ge mig för i dag. Chilin börjar vara klar och när vi har ätit ska Nadja och Anna baka och sen ha ett litet födelsedagskalas i förväg, ett par andra kompisar ska också komma. Själva ska vi sitta och se på hockey på tv. Och sticka! 🙂 Lev väl! //Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.