Ajaj-hjärtan

Under det senaste halvåret har jag varit väldigt aktiv i den nystartade ”Barndiabetesfondens Lokalförening Norrbotten”, som har som syfte att samla in pengar till Barndiabetesfonden genom alla möjliga event. Vi ska också vara en samlingsplats för familjer med D1 (diabetes typ 1) i Norrbotten och därför ordnar vi i helgen en familjeträff dit vi har bjudit in alla de ca 155 familjer som har barn 0-18 år med diabetes.

För att dra in pengar har vi anordnat ett lotteri (fantastiskt vilka fina priser vi har lyckats tigga ihop!) och så har jag tänkt ta med mig lite hemsytt till försäljning. Och där kommer alltså mina ”Ajaj-hjärtan” in i bilden. Jag hade några färdiga sen tidigare men i går kväll satt jag och fyllde på med ännu flera. De är fyllda med hela vetekorn och kan användas både som värmare och för att kyla ner små skador. Jag har en i frysen, alltid redo i fall barnbarn eller andra skulle slå eller klämma sig. 50 kronor per styck tar jag ifall någon är intresserad. Skicka ett meddelande i så fall! Och som vanligt går varenda krona direkt till forskning om typ 1 diabetes.

Ajajhjartan

Samtidigt tipsar jag om Diabeteskampen 2015, en tävling mellan de olika lokalföreningarna i landet.

https://charitystorm.org/fundraisers/hjalp-oss-i-diabeteskampen-smsa-ge-12-nbt15-till-7/

Just nu när jag skriver det här ligger Norrbotten på andra plats, ett par tusenlappar nedanför Skåne. Hjälp oss gärna få ihop ännu mer pengar, jag blir glad för varenda krona!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.