Chackos och våfflor

Lördag i dag och en snöig och blåsig sådan, inte vidare värst skönt där ute. Fast å andra sidan, eller kanske just därför, har jag mest hållit mig inomhus. Dagen har bjudit på diverse umgänge: svärmor förstås som ju bor här över helgen, men dessutom har nästan hela ”ungskocken” varit här under dagen: Ricki först och sen Nicke. Och när de precis skulle iväg kom Joakim och Linda. Och nu har Rebecka och Patrik just farit iväg efter att ha varit här hela i flera timmar och både bastat, käkat och gräddat våfflor. Smaskens, det är år och dar sen vi senast har gjort våfflor. Men som efterrätt, som i dag, funkar det bra. Chackos som jag skriver i rubriken, var Nadjas påhittade namn på middagen. Kyckling på taco-vis, riktigt gott!

leksaker

Förutom umgänge har jag vikt tvätt och strukit skjortor och Bengt har övningskört med Nadja, första gången bakom ratten. Och det gick bra, även om det förstås aldrig är enkelt när man ska hantera växelspak och fotreglage första gången.

När Joakim och Linda var här pratade vi om gamla barnböcker och jag gick ner i källaren för att hämta en bok som Joakim ville se. Jag hittade då även en påse med gamla småbarns-leksaker som jag tog upp och diskade rena, burkar att bygga torn med, en plock-burk med hål och figurer i olika former och lite annat smått och gott. Ska bli kul att ta fram snart!

 

timjanOch så har vi varit en sväng till Livet leker-mässan som varit på Boden Arenan fredag-lördag. Men det vi skulle handla där fick vi inte tag på, det skulle man köpa i ordinarie butiker så det får vi ordna till veckan. I stället blev det två stycken timjan-plantor och en ny diskborste, presenter från svärmor alltihopa. Ska bli gott med finn crisp med smör, salt och timjan på, en uppfinning från i fjol somras som blev en riktig favorit för mig.

Vi har också bastat så här sitter jag i morgonrock och ids inte klä på mig mer, det är ju ändå snart dags att skutta i säng. Med andra ord har det varit en väldigt bra lördag och nu ser vi fram emot morgondagens barnbarns-dop! Suss gott vänner! //L

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.