Efter långhelgen

Vad skönt det var med en fyradagarshelg, mer sånt önskas tack!

onsdag eftermiddag, direkt efter jobbet, for jag och Bengt och Enzo iväg till Säivis för att gratta svärmor Gunhild på födelsedagen. Visserligen fyllde hon inte förrän på torsdagen men hon fick blommor och paket (en sjal köpt i Rom) direkt. På kvällen tog jag och E. en rejäl promenad till grannbyn Staffans och tillbaka igen, det blev 6,5 km. Och på hela den sträckan såg vi EN enda bil, det är som lugnt på vägarna där. Men å andra sidan finns det gott om skog, sånt tycker Enzo är lite läbbigt…

torsdag förmiddag tog vi oss en snabbsväng till Haparanda och Ikea. Huvudmålet var att köpa en barnmatstol så barnbarnen inte behöver ha med sig egna stolar att sitta på. Det blev en vackert röd. Så klart! Men nog känns det himla konstigt att titta på och köpa babygrejer i vår ålder… 😉 Sen kom Bengts syster med barn också och grattade Gunhild så det blev trevligt surr, middag och tårta innan vi framåt kvällen vände kosan hemåt igen.

fredag hade jag en riktigt slöar- och slappardag och försökte göra mitt bästa på att göra just ingenting. Rebecka och Patrik var hos oss stora delar av dagen, Patrik lagade bilen och under tiden passade Rebecka på att baka. Och jag lyckades till och med övertala henne att baka en extra sockerkaka, åt oss! Duktigt! Och gott var det! 🙂 På kvällen sprack mitt latade lite grann, jag körde igång en tvätt och strök en hel radda med skjortor.

Lördagen var ingen rolig dag, jag sov länge (till halv nio) och vaknade med en rejäl skallebang. Och den ville inte ge med sig, varken med en stund vid symaskinen eller ens med huvudvärkstabletter, vila och spikmatta. Usch och fy. Efter middagen dämpades värken så pass att jag tog en cykeltur till Coop och sen en timmes kvällspromenad med Bengt och Enzo. Men det var ingen speciellt rolig dag, sammanfattningsvis.

söndag var det bra igen, jag vaknade strax efter 6 redan men låg kvar i sängen så B. skulle få sova vidare. Vid åtta klev jag upp och drog igång tvätt, sydde lite, skakade mattor, dammsög, skurade, vattnade blommor, städade badrum osv osv. Flitig som ett bi med andra ord! Och så skurade jag balkongen och tog fram möblerna och ställde i ordning, för det blev ju plötsligt full sol och VÄRME, +19 grader – wow! Så vi hann ju fika på balkongen också, både själva och senare med Joakim. Efter lunch gick vi ut och fixade på baksidan huset, mot gatan. Jag rensade gräsmattan på grus och Bengt krattade. Sen fortsatte jag rensa i rabatten medan han gick in och fixade middagen, grillad högrev som först hade kokats riktigt mör i ett par timmar innan marinering och en snabb sväng på grillen. Mums, det är bland det godaste man kan grilla! På kvällen blev det återigen en promenad med Bengt och Enzo, med mycket löst springande och kasta och jaga boll. Skitkul tycker den lilla gossen.

Det var den helgen det! Även fast den var dubbelt så lång som vanligt och vi hann med en hel del så tog den förstås slut alldeles för fort… I dag har det varit vardag igen. Jobb i Sävast för mig och även för Enzo eftersom Nadja fortfarande är i Rom. Och en tidig morgon för Bengt med resa till Karlstad. Det betyder att jag och Enzo har en ensam kväll att se fram emot idag. Alltså skippade jag matlagningen och tog och värmde upp en burk med rester. I stället blev det en lång promenad med den lille gossen och nu ska jag ner i källaren och sy. Tjing tjing! //L

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.