En helg i februari

Lördag vid lunchtid. Dagen började onödigt tidigt, väckarklockan stod på halv åtta men strax efter 6 var både jag och B. hur pigga som helst och kände inte alls för att sova mer.

Vi har ju våra helgvanor, så precis som vi brukar klev han upp och fixade frukost medan jag låg kvar och drog mig. I dag blev det en ostomelett, på lite upp-och-ner vis. Man börjar med en klick smör i stekpannan och när den har smält hyvlar man i ost så det täcker pannans botten. När osten har puttrat ett tag häller man på omelett-smeten och sen låter man den stelna, utan att röra i smeten alls. Osten blir brun och knaprig, riktigt smarrigt.

Sen tog jag hand om disken (även gårdagens) medan han läste tidningen. Vid nio for vi iväg till bussgaraget eftersom det stod en hockeyresa till Umeå på helgens program. Framme vid garaget kom B på att han hade glömt ta med sig filmer till bussresan så jag lovade hämta några hemifrån och komma med dem till ishallen innan de skulle fara klockan 10. Men, effektiv som jag är, hade jag fyllt bilen med sopor till Återvinningsstationen och så skulle jag även handla på vägen hem. Det blev lite stressigt men jag hann föra sopor, handla, packa upp maten, söka filmer och även ta med mig Enzo så han fick sig en förmiddagspromenad till ishallen. Puh!

Nåväl, under de två timmar som har gått sen dess har jag hunnit ta igen mig. Har suttit vid datorn och fixat här på Belena.net. I går höll jag på med en EU-webb på jobbet och var tvungen att söka upp och lära mig några nya funktioner som jag inte kunde sen tidigare. Och då var det ju lika bra att även använda de funktionerna här hemma för att göra sajten lite smidigare. Praktiskt!

I går var det ju förresten Alla hjärtans dag och på vägen hem från bussen gick jag förbi och köpte ett par riktigt långskaftade rosor åt Bengt och Nadja. Väl hemma hade Bengt redan varit på stan och köpt en bukett till mig! Jag kan inte påstå att vi brukar fira dagen speciellt mycket men blommor är ju alltid fina och lyx att få. <3

Rosor_AllaHjartansDag14  UlrikaHydmanVallien

Till middag blev det två sorters thaigrytor med kyckling och pommes frites av kålrabbi och ett stort fat med diverse charkuterier och ostar. Och så dukade vi fram allt vi har i hjärtväg, ett stort glasfat och ljusstakar, målade av Ulrika Hydman-Vallien och några andra hjärtformade ljuslyktor. Vackert i all enkelhet.

Sen blev det en väldigt tidig kväll, Bengt hade ju varit och kört buss till en match i Kiruna på torsdag kväll. Klockan kvart över fyra på fredag morgon kom han hem, då hade de dessutom råkat ut för punktering på bussen och måst skifta däck mitt i natten… Nåväl, han käkade frukost och bytte kläder och vid fem for han iväg på jobbet! Så före nio på kvällen sov han redan och jag la mig och läste före tio.

Nu har jag en helt tom almanacka framför mig, har ingenting alls inplanerat för hela helgen och eftersom jag i år inte har brytt mig om att följa OS alls blir det många timmar att fylla med andra roligheter! Undrar bara vad… Jag tror jag börjar med en sväng till stan och Biblioteket, behöver nya ljudböcker att lyssna på nu när jag åker buss till Luleå.

Upp och iväg, hej med er! //L 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.