En snöig vinter

Oj, nu var det länge sen!

Men å andra sidan har det väl inte hänt så mycket sen början av januari när jag skrev sist. På jobbet har jag haft en resa till Stockholm för att diskutera en ny projektansökning och så har jag varit mitt emellan två läsperioder då en kurs håller på att avslutas och två nya dragit igång. En av de nya är den kurs som jag höll i Skellefteå i fjol så nu kör jag efter E4:an igen, ungefär en gång i veckan. Den här veckan har jag inte gjort det, i går var mina studenter i stället till LTU i Luleå för ett studiebesök. Vi har också ett EU-projekt som ska ha sin årliga utvärdering snart och i det har jag ansvaret för webbsajten så det har varit en hel del jobb med den under den senaste veckan.

Full fart på jobbet alltså men hemma har det varit desto lugnare (kanske just därför?). Jag har inte suttit vid symaskinen en enda minut sen före jul och inte har jag fått mycket annat vettigt gjort heller. Jo, läst böcker och skottat snö! Jäklar så mycket snö det har vräkt ner under den senaste veckan. Flera dagar har jag hunnit skotta två omgångar och sen har Bengt kört med slungan när han har kommit hem. Balkongen har jag skottat tre gånger under den här veckan, och varje gång har det varit 30-40 cm snö! Nu hoppas jag att det räcker!

Bengt_snoslunga  Bengt_skottar_tak

Men en extra rolig sak måste jag berätta om: Nadja har klarat körkortet! Vad glad hon var, och vad konstigt det kändes när hon for iväg med bilen helt på egen hand. Dessutom var det skönt att inse att det här var min sista handledning vid övningskörning. Skylten med ”Övningskörning” kastade jag i soporna! På bilden nedan var hon och jag till Arctic thai och åt middag för att fira den stora händelsen. Och hon körde, så klart.

N_korkort_firande

I dag är det i alla fall fredag och en skön och ledig helg väntar. Bengt ska iväg på en hockeytripp tidigt, tidigt på lördag morgon och kommer hem sent på söndag kväll så honom får jag klara mig utan. I stället hade Rebecka lite lösa planer på en ”spa-kväll” här hemma i bastun, med ansiktsmask och annat mysigt. Det låter riktigt skönt! 🙂 Och så bara MÅSTE jag få träffa Alva, det är nästan två veckor sen sist och att ”Skypa” är visserligen bra men kommer inte i närheten av en riktig kram och att sjunga Imse-vimse IRL! (De har varit magsjuka och det är det sista vi vill ha in i huset, därav det långa uppehållet.)

Trevlig helg gott folk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.