Diabeteshund – 5

5 november, 2012: Japp, då har Enzo klarat av sin femte kurshelg i kampen för att bli diabeteshund. Och den här helgen började minst sagt inte alls bra… Tidigare gånger har han varit sååå säker och bara klippt alla prover på direkten och förvånat oss alla, på ett väldigt positivt sätt. Men nu… gick det uselt på fredag, uselt på lördag förmiddag och uselt på lördag eftermiddag. Han verkade inte förstå någonting alls. Å vi började misströsta! :-(

Inte förrän på lördag kväll, dagens sista pass, började han visa lite koncentration och kunnande igen. Skööönt! Och han var dessutom inte den enda, alla tre jyckarna som var med presterade mycket sämre än de tidigare gjort. Kanske var hela stämningen lite speciell eftersom Nordiska hund den här helgen hade besök av SKK, Svenska kennelklubben, som del i att bli godkända som utbildare av diabeteshund. I alla fall är det min amatörmässiga teori. Härligt att det släppte i alla fall, det hade inte varit särskilt kul att åka hem om hela helgen hade känts som ett misslyckande.

Förutom plattform tränade vi också på golvbana som väl gick ok för våran lilla gosse trots att vi inte har tränat hemma. Skäms på oss! :-( Vi övade också lite på andra övningar, som omvänd belöning. Och så hade vi ett par pass med SKK då de pratade om kommande assistanshundsutbildningar och även om BPH, beteende- och personlighetsbeskrivning hund.

Från årsskiftet är det tänkt att de nya assistanshundarna ska kunna göra examensprov och certifiera sig med täcke och allt. Nu känns det ju inte speciellt viktigt att få bevis på att Enzo är godkänd som arbetande assistanshund, med samma status som en ledarhund, för att kunna ta med honom överallt. Nadja tycker sig inte behöva ha med honom när hon ska ut på stan t.ex. Men samtidigt kan det ju säkert vara bra i vissa situationer som om vi ska flyga eller åka buss. Det är dessutom säkert ett bra sätt för att få upp ögonen för diabetiker som grupp och för Nordiska hund som lyckats utbilda diabetesekipage. Så vi satsar nog mot täcke ändå! Ska han komma dit måste han förutom att klara utbildningen och verkligen kunna markera på framför allt lågt blodsocker även vara ok vid BPH-test och dessutom anses vara lämplig som diabeteshund.

Ja, så har vi haft det i helgen. Oj, nu höll jag på att glömma nåt viktigt, vi ÅT vi ju förstås en massa gott även denna hel! Rostbiff på älg med potatisgratäng, Flygande Jakob, ananaspaj och cheescake är bara några exempel. Huff, det är tur man inte kursar varje helg, man skulle ju rulla fram!

På tal om rulla fram så var det här alltså våran femte träningshelg och varje gång sitter vi i bil inte mindre än 120 mil. Lägger man det på en enda lång linje så kommer man faktiskt en bra bit ner i Afrika! Tänkvärt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.