Ett härligt ”jullov”

Trots en ganska besvärlig förkylning (inte sjuk-sjuk dock, mera o-frisk bara!) så har det varit en underbart härlig jul- och nyårsledighet. Jag tog ut tre semesterdagar och i år räckte det långt. Och när jobbet väl började igen så var det bara en halvdag innan det återigen var en dag ledigt för trettondagen. Helt perfekt!

Och jag har verkligen hunnit koppla av och ta det lugnt, umgås mycket med familjen, ätit gott och firat mycket. Utan stress! Vi köpte bara två riktiga julklappar, den stora barnbarnsflickan fick en växasäng med tillhörande madrass och den mindre fick en ny bilbarnstol. Bara nyttosaker!

Före jul tog vi en hälsa-på-morsorna-sväng, kombinerat med ett besök till Ikea för att handa in den nyss nämnda sängen. Det blev en riktigt bra dag, först susade vi iväg till Övertorneå och överraskade min mamma (hann även med ett besök hor äldsta brorsan), sen Ikea och så till Bengts mamma i Säivis innan vi for hem. Väl hemma tömde vi bilen (det blev ju så klart liiiite mer inhandlat än bara sängen!) och for sen iväg för att storhandla mat. Ett mycket bra beslut, efter klockan 21 behöver man sällan trängas på mataffärerna, inte ens dagarna före jul!

Julaftonen inleddes som vanligt med att vi bjöd in barn med respektive och barnbarn på risgrynsgröt och skinkmacka. I år skulle Ricki och Malin åka iväg till Sorsele på själva julaftonen så det blev en tidig morgon. Redan klockan åtta dök den första frukostgästen upp och sen var det full fart framtill efter lunch ungefär. 16 personer käkade frukost och sen till middagen var vi 11 stycken här hos oss. På kvällen spelade vi ”Kinesisk julafton” och det var riktigt kul.

På juldagen och dagarna därefter var jag inte speciellt pigg så tiden ägnades mest åt att bara vila bort förkylningen och läsa en hel massa. Men den 27:e hade jag i alla fall ork nog för att fara till Kulturens hus med Bengt och lyssna på en show med Euskefeurat och till min födelsedag var jag hur pigg som helst igen. Dagen firades först med fika för familjen och sen på eftermiddagen och kvällen hade Bengt ordnat med lite överraskningar. Först for vi till Harry´s i Luleå där vi åt en supergod middag med chilräkor till förrätt och en god köttbit med grönsaker, sås och kryddsmör för att sen åka till ishallen och se Luleå spöa Djurgården.

Nyårsaftonen firade jag och Bengt på egen hand, lite ovanligt men faktiskt väldigt skönt. Eller ja, vi hade ju Enzo som sällskap förstås och han fick faktiskt också smaka lite på den goda entrecoten som vi käkade till middag. Och på nyårsdagen hade vi nästa bemärkelsedag, 14-årig förlovningsdag, men det blev inte så mycket firande, inte mer än ett ”grattis” till oss! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.