Finlands vita ros

finlands_vita_rosDoften slog emot mig som en vägg när jag cyklade hem från jobbet i dag. Pang! I en villaträdgård, alldeles intill min cykelväg hade en stor rosenbuske slagit ut i full blom. Finlands vita ros. Och plötsligt förflyttades jag många många år tillbaka i tiden. Tillbaka till somrarna när jag var liten, hemma i Rantajärvi. Tänk vilka minnesbärare dofter kan vara!

Sen kan jag tillägga att jag grävde upp ett skott av just den rosen, från gården därhemma, och planterade här i min egen blomrabatt för bara några år sedan. För att året efteråt slita som ett djur för att få död på den, den hade ett alldeles för aggressivt växtsätt för att gå att ha i en blomrabatt, den sköt rotskott i massor och skulle ta över hela rabatten. Och skotten var supertaggiga… Faktiskt så slet jag till mig ett ryggskott den dagen. Det kanske var rosens sätt att hämnas?

Längtan till semestern är stor nu, men ännu återstår tre veckor tills jag blir ledig. Även i år gör jag en mjukstart, både med semester och sen med jobbstart, genom att jobba tre dagar den sista veckan och börja semestra på en torsdag och sen även börja jobba en torsdag.

Men först ska det ju bli både midsommar och födelsedagsfirande så det finns trevligheter även på vägen dit! Och i dag har vi varit till LTU vid lunch och käkat sommarbuffé på institutionen, riktigt gott faktiskt. Hemma igen var jag inte speciellt hungrig men istället ganska slö så det blev färdiggrillad kyckling från Coop, enkelt när vi bara är två hemma till middagen. Men i kväll ska Bengt komma hem från veckans utflykt till Stockholm. På tisdag i nästa vecka far vi dit båda två, fast jag ska bara vara där över dagen så jag är på väg hem när han åker ner. Vi kanske kan dejta på Arlanda…

I morgon är det sista arbetsdag denna vecka och sen blir det midsommarhelg. Det blir ingen jätteansamling i år, Rickard och Niklas kommer och umgås med oss och kanske även Rebecka och Patrik dyker upp, man vet aldrig. Joakim bor hos oss under helgerna för deras lägenhet är uthyrd i sommar medan han jobbar i Gällivare och Linda i Sandviken men den här helgen ska han mest tillbringa i en kompis stuga. Rickard är mitt i en flytt, han har tömt och sålt sin etta och väntar på att komma in i huset som han har köpt, faktiskt det hus som Bengt byggde på åttiotalet och där pojkarnas mormor och morfar har bott i under de senaste åren. Det är lite coolt!

Några planer för midsommarhelgen har vi ännu inte. Det får bli beroende på väder och vad vi känner för. Lite grill, eller till och med mycket, lär det bli i alla fall, men det är ju inte så oväntat när det gäller oss. Matlagning sker till stor del utomhus hela sommaren! 🙂

Jaja, mer än så blir det inte just nu, i alla fall ett livstecken som visar att vi är ”still alive and kicking”, vilket ni kan läsa ursprunget till HÄR>  – Man ska lära sig nåt nytt varje dag! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.