Hundvakt och ryggskott

Hej hej, hemma igen (sen några dagar tillbaka) efter att ha bott i ett annat hus i en veckas tid…

Rebecka och Patrik beställde en resa till Linköping redan kring jul, för att hälsa på hos Patriks släkt i några dagar. Kruxet var att de inte kunde ta Nova med sig utan behövde hundvakt. Normalt är det ju inga problem med att ha henne hemma hos oss, hon och Enzo är ju bästisar sen de var pyttesmå. MEN, naturligtvis började hon löpa precis veckorna innan de skulle åka iväg. Att vara hos oss var alltså inget alternativ. Så typiskt.

Nå, på fredag kväll skjutsade jag dem till flyget och gick sen med Nova till Joakim och Linda. De tyckte att hon kunde vara hos dem så jag skulle slippa bo hos Rebecka hela tiden. Men det visade sig inte vara en sån bra idé, i alla fall tyckte Nova inte det. Hon höll i gång hela natten och skällde så fort någon rörde sig i huset, vilket blir ganska många gånger en fredag kväll och natt i ett hyreshus…

Så på lördag övertog jag henne igen och for hem till hennes ”eget” hem. Det första jag gjorde var att packa upp mina grejer och så hade jag tänkt jobba lite inför ett telefonmöte under söndagen. Innan det skulle jag bara ta fram Novas matskål. Böjde mig ner och PANG – där slog ryggskottet till! Aj aj aj! Jag stoppade på mig mobilen (för att kunna ringa efter hjälp om det skulle behövas) och tog mig sen till soffan där jag låg och försökte slappna av.

Det blev sakta bättre och jag kunde faktiskt rasta Nova själv hela tiden men lördag-söndag och måndag var det inte mycket fart på mig. Låg och jobbade i soffan eller stod vid en byrå med min laptop för sitta gick inte alls. Och sitta är fortfarande det värsta så här en vecka efteråt. Hoppas bara att jag klarar av att köra till Skellefteå. Typiskt nog ska jag dit både på onsdag och torsdag den här veckan, för nu är det dags för slutseminarium i dagarna två. Håll tummarna!

Bortsett från det gick hundvaktandet som en dans, hemma var Nova lugnet själv och sov som en stock om nätterna. Mina egna nätter var inte lika bra, i alla fall inte de första nätterna då jag ännu gick på smärtstillande och bytts liggplats varje natt för att kunna sova lite. Men nu är det historia, hoppas jag slipper det i framtiden.

Nova_hemma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.