2004: Källare + bastu

Före: Ovan- det rum som skulle komma att bli bastu. Betonggolv och ljust gula väggar. Tidigare stod tvättmaskinen här, vi flyttade den till torkrummet.

Före: Den stora hallen som den såg ut tidigare. Till vänster på bilden dörröppningar mot pannrummet.

Väggen som tidigare var täckt med 4 skrotiga skåp, typ garderober, och så trappan. Det här utrymmet kom så småningom att delas upp i två separata rum, dels en hall, dels omklädningsrum/gillestuga.

1. Vi köpte en bastu i byggsats, färdiga element till väggar, tak och golv. Men, naturligtvis, så gick det inte att få golvelementet nerför källartrappan… suck!

2. Bengt blev tvungen att bygga upp en helt ny golvplatta. Här är golvet nästan klart.

3. Här har väggar och tak kommit på plats. Bengt kom också på den brillianta idén att vända på inredningen. Tidigare hade laven varit på bastuns kortsida, men genom att flytta den till långväggen blev den en halv meter längre.

4. På bilden den nya laven under tillverkning.

5. En ny vägg delar nu av det som tidigare var en stor hall.

6. I gillestugan täcks väggarna med träpanel som ser ut att vara bilad med yxa på gammalt vis.

 

7. Den andra sidan av den nya väggen syns här.

8. Rickard får instruktioner om hur han ska bära sig åt för att spackla. Senare satte vi upp glasfiberväv som vi målade i gult.

9. Bygget är klart och det är dags att basta! Oj, så härligt!

10. Den nya duschkabinen.

11. Gillestugan i färdigt skick. Som utomhus med timmerväggar, ”gräsmatta” och trädgårdsmöbler…

12. Hallen som den nu ser ut, med den nybyggda väggen till vänster, panel i övriga väggar och tak, nytt golv och ny belysning. Kolla och jämför med foto nummer tre…! Vilken skillnad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *