Ljusets återkomst

Mmm, vad härligt det är nu när solen lyser upp vår tillvaro igen! I alla fall blir jag både piggare och gladare när den mörkaste perioden nu ligger bakom oss igen. Synd bara att man ska sitta inomhus såna här fina dagar… Men sånt är livet, det är bara att gilla läget! 🙂

Dagen i dag började inte så vidare bra, Nadja fick en känning vid tretiden på natten och eftersom hon sover som tyngst då dröjde det länge innan hon vaknade, så hon mådde inte bra alls. Och som om det inte skulle räcka så funkade det inte att ringa från hennes telefon (Halebop) till min (Telia) då så hon blev tvungen att masa sig upp och ta sig ner en våning för att väcka mig och få lite hjälp. Första gången det har hänt att det inte går att ringa, men väldigt obehagligt. Det värsta med lågt blodsocker är ju att hjärnan inte fungerar som vanligt så man kan vara väldigt förvirrad och göra helt galna saker.

Nå, sen blev det i alla fall bättre, med en juice och sen två mackor mådde hon bättre och kunde sova vidare till morgonen. Och då var hon piggelin igen. Min ”riktiga” dag började klart bättre eftersom jag tog mig ett träningspass direkt på morgonen och for och simmade. Jag försöker göra det en gång i veckan och har lyckats riktigt bra under hela vintern. Oftast far jag på morgonen antingen tisdag eller torsdag då de öppnar redan klockan sju. Fast jag brukar vänta ett tag, det är full rusch av stressade pensionärer då de öppnar och bara en halvtimme senare börjar det lugna ner sig lite. I dag var det riktigt härligt, inte alls många som simmade samtidigt med mig.

Och sen var det jobb som vanligt och när det var klart for jag förbi på Kvantum och handlade, det gäller ju att passa på när man har bilen… Hemma hade vi fått långväga besök, Nadjas bästis Anna hade kommit från Halmstad och nu ska hon vara här en hel vecka. Så det blev tvårätters till middag, Portabellosvamp med lök/vitlök/timjan/chili osv och så en tomatsoppa med lite extra pasta och skinka i. Riktigt gott!

Nu är tjejerna uppe i Nadjas rum och surrar och Bengt har gått på ishallen. I stället har jag Rebecka och Nova här som sällskap ett tag till. Såja, det var några rader om livet här i ”Huset” som kidsen kallar det för. Ha det gott och så hörs vi en annan dag! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.