Påskhelg

Det har varit en ganska skiftande påskhelg i år men vi har hunnit med en hel del. Skärtorsdagen inleddes med att Bengt for på ännu ett besök till Sunderby sjukhus för att få bihålorna spolade. Själv jobbade jag halvdag. Efter det for vi till Storheden och uträttade lite ärenden och fikade i Rutvik på ”vägen hem”. Under tiden var Nadja ute och åkte skidor med Enzo men hon mådde inte vidare bra utan ringde oss för att få skjuts hem. Bannade diabetes! 🙁

Till middag åt vi lite påskinspirerade rätter, skinka, lax och romsås, sill, ägg och kaviar på mackor, jag och Bengt, Nadja och Jonte. Och så blev vi tvungna att ta fram alkohol också för Nadja påtalade att vi faktiskt brukar bjuda på snaps till sillen åt dem som fyllt 18! Kläppi..! Men Jonte fick inget, han får vänta tills nästa år.

Långfredagen började med diverse jobb här hemma, Bengt monterade in en ny köksfläkt till våran hyresgäst och jag städade och plockade lite här och lite där och körde en maskin med tvätt samtidigt. Sen var vi bjudna på lunch hos Joakim och Linda, vilket lyx alltså! Till efterrätt hade jag gjort en form med Tiramisu, den första någonsin för mig, men det blev inte riktigt bra. Trots att jag försökte följa receptet till pricka blev den alldeles för blöt. Inte kul, men den var ok i smak ändå.

På lördag tog jag och Enzo en promenad till Rebecka och Patrik där jag lagade en trasig dragkedja till en fåtölj och så grillade vi lite korv till lunch. Vädret har ju varit rent fantastiskt hela långa helgen, sol, sol och ännu mera sol. På kvällen bjöds vi på mat igen, nu hos Marita och Mats. Även denna gång stod vi för efterrätten, men nu hade jag gjort pannacotta med passionsfrukt, fräscht och gott.

Söndag morgon vaknade vi som vanligt rätt tidigt och vid nio for vi iväg hemifrån. Först av allt till Gunnarsbyn för att hämta upp Nadja och Jonte och sen vidare till Rantajärvi för att hälsa på hos mommo. Vi hann även med att träffa farbror Kalle med familj och hälsa på hos både Eva och Harry. Hos Harry grillade vi korv, mumsigt.

I dag, måndag packade vi ihop i Rantis på förmiddagen och tog med oss mommo till Övertorneå och hennes lägenhet. Vi hade också planer på att hinna träffa Börje med familj men de visade sig vara ute och pimpla då det blev det ingenting av. På hemvägen stannade vi till på Nilles i Svartbyn där vi käkade pizza respektive hamburgare. Så någon matlagning har vi inte behövt bry oss om efter att vi kom hem, istället har vi suttit och glott på hockey, jag och Bengt, medan ungdomarna sett på film uppe hos sig.

Ja, det var den helgen det! Alldeles för fort var den förbi, men det är ju så det brukar vara… svisch bara! I morgon åker Bengt ännu en vända till Sunderbyn för att spola bihålorna och sen far han iväg till Karlstad igen. Nadja har sportlov och själv jobbar jag som vanligt. Hej ska ni ha! Nu svischar jag i säng!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.