Pepparkaksbak

I dag har här gjorts pepparkaksdeg och i morgon ska vi dra ihop en tjejkväll för att baka tillsammans, jag, Nadja, Rebecka, Linda och förhoppningsvis även Anncha och Justina. Fast den sista i raden tror jag inte är riktigt mogen för pepparkaksbak ännu i år. Men hon får se och lära tills nästa år! 🙂

Mitt favoritrecept har jag fått av svägerskan Margit för ca 25 år sen och det är det enda jag använder, även om jag provat även andra recept då och då under åren. Den är allt som en bra deg ska vara: god, lättbakad och enkel att blanda ihop. Vill ni också prova så hittar ni den på sidan Recept / Fikabröd.

Det blir en ganska stor sats, men det passar ju perfekt när vi är många som ska baka. Och om inte allt går åt så kan den ligga i kylen tills baklusten faller på igen, och då brukar vi baka ut några plåtar då och då. Eller äta degen som den är!

Jag har även nu i kväll lagt in ännu fler recept, kika efter den rubriken i menyn om du vill se, de nyaste recepten ligger högst upp på varje sida. Och det är inte bara här jag har fixat med recept, utan – ta mig tusan – även bland pappersrecepten i köket. Inte en dag för tidigt kan jag tillägga… Fast jag är inte helt klar på den fronten heller, kunde inte göra som jag hade tänkt eftersom vi tydligen inte äger ett enda lim som går att använda på papper… Att det kan bli så illa!