Så vackert!

Försommaren i sin skiraste grönska, finns det nåt vackrare? Men i år gick det undan. Nästan lite för fort för min smak, jag hann inte riktigt med att njuta… På fredag morgon när jag cyklade till jobbet hade det precis precis börjat slå ut löv ur knopparna och på söndag var allt klappat och klart. Men så var det ju varmt i helgen också, jisses ändå! +28 visade termometern på lördag och nästan lika mycket igen på söndag, fast då blåste det lite lätt så det kändes inte alls lika hett. Fantastiskt att det kan svänga så fort!

Jag höll till utomhus nästan hela dagarna, både på lördag och på söndag. Och hann mycket längre än jag någonsin hunnit i maj. Nu är gruset borta och gräsmattorna krattade, alla tre rabatterna och de två odlingslådorna både grovrensade och ogräsfria. Och så har jag planterat ett par nya vinbärsbuskar mot gatan till, delat och flyttat på ett par perenner och även tagit upp kampen mot maskrosorna. Och vattnat gräsmattan inne på gården, den är himla grå och ful efter vintern.

I dag å andra sidan har det varit lite svalare, men det är väl lika bra det när man ändå ska sitta inne på kontoret hela dagen… Bengt han for iväg på ännu en jobbsväng, nu till Gdansk i Polen för en fackkurs, så vi blev bara två vid middagsbordet. Det blev en av Nadjas favoriter till mat, kycklingklubbor med blomkålsris, dvs. grovt riven blomkål som man fräser som hastigast i curry och smör. Har du inte testat det så kan jag rekommendera det, väldigt snabblagat också. Sånt gillas!

I dag har jag nästan bara ägnat mig åt en projektansökning på jobbet, en som ska vara färdig i morgon klockan 14 och som vi varit lite lätt stressade över eftersom en av två tänkta samarbetspartners hoppade av i elfte timmen. Men det löst sig, vi fick tag i en ny i sista stund. Nu är det snart bara att hålla tummarna för att projektet beviljas pengar. I morgon ska vi vara värdar för ett nätverksmöte och jag ska prata lite bevarande av webb. Åååh vilken jättegäspning som kom, jag tror bestämt det blir läggdags tidigt i kväll… Ha det bäst allihopa och god natt snart! //Lena 20:38… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.