Slutet av maj…

… och mycket är på gång. På onsdag deltog jag på ännu en träff i Start-up Luleå, ett nätverk om att starta företag, direkt efter det vanliga jobbet. När det var slut for jag till Lulsundet och hämtade jag upp morsan som hade kommit till Luleå med Ola. Och när vi kom hem till Boden hade vi en halt flicka hemma, Nadja hade skadat sitt ena knä på idrotten och kunde knappt gå. 🙁 Såna här gånger är det guld värt att ha en sjukgymnast i familjen! Joakim kom och kollade och tyckte inte att vi behövde söka upp läkare direkt utan kunde avvakta och köra med bandage för att stödja benet. Hela torsdagen var det fortfarande lika dåligt så jag trodde hon skulle bli tvungen att ta sig till läkare men på fredag var det mycket mycket bättre. Skönt!

På torsdag jobbade jag i alla fall hemma och kunde skjutsa henne både till och från skolan för hon kunde inte stanna hemma eftersom de hade nationellt prov i matte precis då. Rebecka var ledig och ”skötte om” mommo under tiden, de var på stan och käkade även lunch ute och sen mjukglass tillsammans med Maija. På eftermiddagen tog jag själv en paus från jobbet och cyklade till badhuset. Skönt att simma när det är lugnt och stilla där. Sen på kvällen tog jag och morsan en cykeltur ihop när vi for och hälsade på Joakim en sväng. Efter det blev det även en promenad i solskenet med Enzo, utefter Bodån mot Kvarnängen och sen genom stan hem.

ElsasButik ElsaEnzoPromenad

På  fredag var Bengt ledig och skjutsade mig till jobbet eftersom jag hade ett jättepaket att ta med mig, en ny dator och lite annat som vi har beställt till företaget. Själv fixade han med flytt av parabol och diverse annat som behövdes ta itu med hemmavid och kom även och hämtade mig på eftermiddagen. Till middag grillade vi korvar och hamburgare m.m. i det underbara vädret. Och som vanligt var vi ganska många, förutom jag och Bengt och morsan och Nadja även Jonte, Joakim, Linda och Nicke. Vi satt länge vid grillringen och blev ordentligt inrökta, det är säkert en bra konserveringsmetod även för oss människor… 😉 Och om det inte funkar så var det i alla fall väldigt trevligt! Och som ni ser på bilden nedan, häggen hade redan slagit ut i full blom!

JLB_grillring Hagg

Lördagen blev en lång och festlig dag. Efter frukost, dusch, ett besök på Coop och lite packande for vi iväg till Luleå vid halv elva. Första stopp var Storheden och Biltema där det var ”Key town meet”, en årligen återkommande bilutställning. Vädret var lika somrigt och varmt även den här dagen så det var riktigt skönt att strosa runt och spana in allt som fanns att se. Det var för övrigt morsans första bilutställning och hon kollade mest på gamla bilar från när hon var barn och ung, bland annat fanns det en gammal SAAB av den typ som hon och pappa köpte som första bil på femtiotalet, en sån där dörrarna öppnades framåt. Efter bilutställningen köpte vi thaimat och satt ute i gröngräset och käkade innan vi for iväg mot Porsön.

Bilutstallning_Elsa_Bengt Thaimat_Biltema

På vägen till Porsön stannade vi till och såg löparna i Stadsmaran, Ferruformmilen och övriga lopp springa och bland dem fanns broder Ola som vi förstås hejade hejvilt på! Efter det begav vi oss till LTU och hann med en fika vid Wibergsgården innan det var dags att gå in i Aula Aurorum.

Ola_Ferruformmilen FikaWibergsgarden JoakimExamen

På LTU fick vi vara med på den högtidliga avslutningen på Joakims utbildning till sjukgymnast.

JoakimDiplom Sjukgymnastklass

LindaJoakimExamen ElsaJoakimLena_examen

Från LTU for vi hem igen och hann ta en liten paus innan vi knallade iväg till restaurang Susie Q där vi hade familjemiddag för att fira Joakim. Vi var 14 personer mellan 7 månader och 81 år, en bra spridning. Vi fick flytta ihop fyra småbord för att få plats, men finns det hjärterum så finns det stjärterum,  vi är ganska vana vid att trängas… Jättetrevligt var det, och gott fick vi att äta, hamburgare för en del, hummer och entrecote för andra och själv åt jag revbensspjäll. Allt verkade riktigt bra, alla blev nöjda och belåtna!

J_SusieQ Mat_SusieQ

På söndag var det så Mors dag men vi kände oss ganska mätta på firande så vi tog det ganska lugnt. Ett enkelt grattis och en kram räcker långt! 🙂 Fast på eftermiddagen kom Joakim och Linda och hämtade upp mig och morsan och bjöd oss på fika på Café Rävasten. Gott gott!

Ravasten_Morsdag

Och ännu lite senare, efter en middag bestående av en riktigt god laxsallad, kom Ola och hämtade morsan, nu var det dags för dem att åka hem igen. För oss blev det sen en lugn och stilla hemmakväll inklusive en promenad med Herr E vars matte satt och pluggade för fulla muggar.

Och nu är det jobb hela veckan igen, men varvat med lite trevligheter igen. På onsdag kväll ska jag gå på relax på Bodensia. Den dagen är även Joakims födelsedag, men om det blir något firande då igen vet jag inget om, han hade en hel massa att hinna med på skolan och det kanske sätter käppar i hjulet för firande. Och på torsdag beger sig morsan iväg på nästa resa, först till oss och sen vidare transport till Härnösand med kvällståget för att vara med på Kalles konfirmation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.