Sommar, sommar och sol

Efter en kylslagen junimånad kom den äntligen, värmen. Underbart! Jag började min semester den nionde juli och de två sista arbetsdagarna var riktigt stekande varma. Och så har det fortsatt, det är knappt så att man kan tro det. 🙂

Här kommer några foton från början av sommaren 2014, från flera olika platser och händelser:

Kläppenfestivalen, i slutet av juni:

Klappenfestival_allsang

”På gränsen till allsång” med norska Jardar Johansen, bodensaren Stefan Gunnarsson och kompbandet. Fantastiskt bra. Jag var och lyssnade på dem två kvällar av tre.

Klappenfestival_Joakim (3) Klappenfestival_Joakim (2) Klappenfestival_Joakim (1)

Joakim (token) skulle förstås prova den här snurranordningen när vi var dit på fredag. På lördag kväll var den inte kvar, pga att folk hade skadat sig på den. Joakim fick sig också en smäll i närheten av ena ögat men som tur var blev det bara ett litet märke. (Klicka på bilderna om du vill se dem i större format.)

Simmande_Enzo

Historisk händelse sommaren 2014: Enzo började plötsligt tycka om att simma! Under sina tidigare fyra somrar har han varit en riktig badkruka och Nadja har fått dra med honom i vattnet för att han över huvudtaget ska blöta ner mer än benen. Nu vill han simma hur länge som helst och inte alls stiga upp!

Fika_Elsa_balkong

I juli tog vi oss en sväng till morsorna. For först till Säivis och plockade upp Gunhild och så körde vi till Övertorneå där vi hälsade på hos Elsa. I Ötå var det också marknad så vi tog oss en promenad på byn, något handlande blev det dock inte för våran del men det var trevligt ändå. Vi hann även fika på balkongen, käka lunch och träffa Eva och Evve innan vi vände kosan tillbaka till Säivis.

Enzo_bad_balkong

Det har som sagt varit varmt så vi fick ordna med ett svalkande bad på balkongen åt Enzo. Jag kan inte påstå att han var jätteförtjust i det, men han stod där och blötte ner tassarna i alla fall.

Nova_sangen

Och så fick vi besök! Fröken Nova kom och var hos oss medan matte, husse och babyn for iväg söderut för att hälsa på släkten. Morgonpigg är hon, här hade hon väckt oss klockan 6 för att få busa lite. Sen, efter rastning och lek, somnar hon gärna om och sover länge och väl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.