Sytt och pysslat

När ryggskottet väl hade gett sig måste jag ha haft ett uppdämt behov av att skapa och pyssla igen. Till exempel har symaskinen har gått varm, några exempel syns här:

Marias_tvillingbyxor

En bekant fick tvillingar nyligen och då måste man ju nästan passa på att sy något pyttigt och gulligt igen. De här byxorna är av en modell som Rebecka gillade när Alva var liten, de var de enda som satt på riktigt bra i början. Hoppas tvillingarna också gillar dem!

Haklappar

Sydde fler haklappar till Justina och gjorde sen även fyra åt Alva som ju precis håller på att lära sig äta annat än bara mjölk. Och när jag visade upp dem på FB var det några andra som också ville beställa haklappar av mig. Kul! Ska sy några fler av det jag har kvar i vaxduk och försöka sälja även dem. Förhoppningsvis leder det till lite mer pengar till Barndiabetesfonden!

Alvaklanning_skjorta

Bengt rensade sin garderob i helgen och gjorde sig av med en skjorta i viskos som han inte använt på länge. Den var så mjuk och skön så jag var ju tvungen att sy nåt av den till barnbarnen. Det blev en singoalla-klänning åt Alva för att testa ett nytt mönster som jag har tänkt sy av åt båda tjejerna till sommaren. Och nu vet jag att hon behöver en lite större storlek, den här sydde jag helt utan sömsmån och den passar nu men om några månader behöver den vara lite större. (På bilden var klänningen inte helt klar, jag hade ännu inte satt fast resår i halsringning och i ärmslut.)

Urklippt_rod_kofta

Det nyaste projektet är en kofta åt mig själv. Enkel i modellen och med kantband runt alla kanter och med bara ett tennspänne för att stänga igen den i överkanten. Förhoppningsvis blir den lika snygg som jag hoppas! 🙂

Utöver det här har jag även sytt om tre tröjor åt mig själv som jag på ett eller annat sätt har retat mig på och så sydde jag ett par kuddfodral åt Rebecka i går kväll. Sen har jag fortfarande kojan till barnbarnen på gång, skulle behöva göra den klar för nu är det bara dörröppning och fönster som saknas. Men det är ingen brådis med det, de är inte riktigt i leka-koja-åldern ännu.

Och så har jag flera tyger som bara väntar på att bli sydda så jag hoppas verkligen att sylusten håller sig kvar ett bra tag till! Synd bara att man inte hinner göra så mycket som man skulle vilja på kvällar och helger. Det finns ju lite annat som också behöver tas om hand då och då…

I veckan har jag bl.a. hjälpt Nadja med att skriva sitt första CV och ansökningsbrev för nu är det ju dags att börja söka jobb. Och så har vi gjort en beställning på en måttsydd balklänning och jag har även beställt en skylt till studenten. Med student nummer 7 i antågande börjar man kunna det här. Och även att vara ute i god tid, äntligen! 😉

Bodybutter_cerat

Inte sytt men roligt pyssel det här med! Body butter och läppcerat som jag har gjort själv av rena naturprodukter som bivax, sheasmör, jojobaolja, kokosolja osv. Jag skickade var sin burk av båda sorterna till mina systrar i veckan och de verkar ha gillat det.

På jobbfronten har min kurs i Skellefteå blivit nästan färdig, bara några kompletteringar och sena inlämningar återstår att göra. Nu har jag nästa kurs på gång, en distanskurs i webbutveckling, men där är jag mest bara ”hjälpreda” som ska rätta prover och liknande. Tror jag i alla fall…

Privat tog vi oss en över dagen-sväng till Övertorneå för två veckor sedan och levererade en ny fåtölj med fotpall åt modern. Förra helgen hade vi egna inköp att göra, bland annat en ny datorskärm eftersom den vi hade började flimra lite väl mycket. Vi passade också på att göra ett besök hos Ola och Margaretha och gratulera till förlovningen (dagen innan) med lite godsaker som ostar, charkuterier och räkor, LCHF-vänligt så klart. Fett bra, som ungdomarna säger! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.