Träna eller inte träna

Så kan tankarna gå när jag har ont i axeln, och det har jag tyvärr haft lite för ofta under senaste månaderna. Det onda var ju orsaken till att jag började träna ordentligt för bra precis ett år sen, och under förra våren gjorde det verkligen underverk. Och då körde jag klokt, började med de lättaste gympapassen och gick stegvis över till hårdare och hårdare träning. Riktigt smart (för att vara mig!). 😉

Sen kom en sommar utan gympapass och antagligen blev det för lite egna övningar under den tiden. Det, kombinerat med att jag till hösten körde igång helt utan upptrappning, full fart på en gång, det var inte bra alls… Under senhösten fick jag akupunkturbehandling av Joakim men hade ändå ont nästan varje dag. På slutet blev jag tvungen att skippa alla tyngre pass (för axeln alltså) och körde mest zumba.

Nu efter jul har jag försökt köra lite klokt, jag går visserligen på medelgympan igen men tar inte i till max med armhävningar och liknande. Och jag fortsätter simma en gång i veckan, men det är inget måste att köra tusen meter varje gång utan ofta nöjer jag mig med 500-600 meter i stället. Jag har också köpt ett gummiband och fått anvisningar på bra övningar av Joakim och som jag tränar med ungefär tre gånger i veckan. Det är guld värt att ha en son som snart är färdig sjukgymnast!

För att röra på sig är bra! En grej som jag tydligt märker är ju att jag har mindre ont efter en helg med ”lagom mycket” fysisk aktivitet, kroppen gillar att skotta lite snö, bära tvätt, jobba i köket osv, undantaget att handla för mycket mat, gåendes. Och det är ett misstag som jag inte verkar lära mig av i första taget. Men efter helgen är axeln oftast bättre, men så kommer en måndag med 8 timmars datorsittande igen… Inte bra!

Så därför lämnar ju nu min dator och går på gympa med Nadja, i dag blir det premiär för Cirkelgympa, ska bli intressant att se vad jag tycker om det. 🙂 Må så gott därute! Och kom ihåg – lagom är bäst…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.