Certifierad diabeteshund!

Äntligen klart, efter godkända filmer, godkänt examinationsprov, godkända dagboksanteckningar och godkänt hälsointyg från veterinär blev Enzo certifierad Assistanshund, eller Diabeteshund som det också heter.

Redan förra hösten höll han på att bli klar, men den gången föll det på att filmerna som visar hur han markerar på låga blodsockervärden (och inte markerar när Nadja ligger på normalvärden) inte dög till för Assistanshundsrådet på SKK (Svenska kennelklubben). De menade att det mer såg ut som träning än skarpt läge… Den gången hade vi problem med filmandet. Enzos träning gick ut på att han skulle markera på Nadja men inte söka hjälp av oss andra i familjen men när vi fanns i närheten, t.ex. för att försöka få med förloppet på film, vimsade han runt och sprang och försökte få oss att förstå att något var på tok. Så vi la ner alla försök till att filma ett bra tag och fortsatte bara att träna. Anledningen till att vi inte ville lära honom att söka hjälp är ju förstås att hon antagligen snart kommer att flytta hemifrån och inte ha oss omkring sig.

Nu i början av hösten fick vi besked av SKK att vi antingen måste slutfölja examineringen eller också lägga ner den helt. Och nu gick det riktigt bra, filmerna blev godkända på en gång. Resten var inte heller några problem, det var det ju inte i fjol heller men nu gick allt ännu lite bättre och för några veckor sedan kom beskedet att han var godkänd. Men det var ju inte färdigt med det, då skulle vi beställa tjänstetäcket och betala för det och skicka bilder och annan information till de ID-kort som både Nadja och Enzo har för att bevisa att de är certifierad assistanshund respektive förare.

I torsdag kom så täcke och ID-kort hem och så här snygg ser han ut i sina ”arbetskläder”.

Enzo_student_diabeteshund (1)

Och när man har avslutat en längre utbildning måste man ju ha en studentfest så klart, så i dag firade vi Enzo med lite fika, paket och ett studentplakat som visar Enzo som valp och vilken ”klass” han gick ut. 🙂 Enligt Nadja är jag barnslig och det hoppas jag hon har rätt i, barnslig är ett väldigt positivt omdöme tycker jag!

Enzo_student_diabeteshund (2)

Enzo_student_diabeteshund (3)

 

Alva kom med paket åt Enzo, en god tuggpinne och några Frolic. (Tror jag, de försvann fort!)

Enzo_student_diabeteshund (4)

Enzo_student_diabeteshund (5)Sen kom Linda med ett paket levergodis som också var jättesmarriga. Syrran-kusinen Nova fick också smaka men hon var inte lika förtjust så Enzo fick hennes bit också!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.